Modulaire Verlichting – V1

Het idee was om een modulaire lamp te maken, waarbij de “lampenkap” vervangbaar is en waardoor de lamp snel en effectief een andere look kan krijgen. De filosofie van de modulaire lamp is om een betaalbare, elegante en persoonlijke ervaring te verschaffen aan de consument.

Concept schetsen

De eerste schetsen van het concept zijn te zien op afbeelding A.1

Inlay design

Het design van de inlay is precies op maat gemaakt. In het midden pas een Potmeter (360 graden) met aan één kant plaats voor een Arduino Nano, en aan de andere kant plaats voor een 9V Batterij.

ERROR

Eerste print van de inlay was niet goed geprint. Gelukkig was ik er vroeg bij om dit probleem te verhelpen. Het probleem was dat de 3D print niet goed bleef plakken aan de plaat van de 3D printer, dit is verholpen door de plaat grondig schoon te maken en het opnieuw kalibreren van de 3D printplaat.

Final inlay

Eerste print van de inlay was niet goed geprint. Gelukkig was ik er vroeg bij om dit probleem te verhelpen. Het probleem was dat de 3D print niet goed bleef plakken aan de plaat van de 3D printer, dit is verholpen door de plaat grondig schoon te maken en het opnieuw kalibreren van de 3D printplaat.

NEXT UP

Hiernaast is het ontwerp in zijn totaliteit te zien. Dit is een oud ontwerp, wegens ontwerp problemen is deze verandert en aangepast. Het nieuwe ontwerp is te volgen met de onderstaande link.

De problemen waren als volgt:

  • Knop bleek in werkelijkheid niet goed geplaatst te zijn.
  • Inlay waar de componenten inzitten was verkeerd om ontworpen.
  • Ontwerp was niet wat ik voor ogen had.