Moment of Zen

Ademhalingsoefeningen zijn effectief in het bestrijden van stress en een perfecte manier om helemaal zen te worden. Daarom wou ik graag een product ontwerpen waarbij mensen zelf deze ademhalingsoefeningen kunnen uitvoeren. Het concept “Moment of Zen” was geboren.

Storyboard

Hiernaast is een klein storyboard te zien van hoe het uiteindelijke product zou moeten werken. In de controller die mat doorzichtig is, zijn LED-lichtjes verwerkt en een tril functie. De lichtjes lichten op als er moet worden ingeademd  en dempen langzaam als er weer uitgeademd moet worden, hetzelfde geld voor de tril functie.

Daarentegen werken de lichtjes zelf ook mediteren, zo licht de kamer helemaal op wanneer er ingeademd moet worden, dit creëert eigenlijk een soort van visuele aura om de persoon heen.

Controller Schetsen

Verschillende soorten concept schetsen van hoe de controller er uiteindelijk zou moeten uitzien. Sommige van deze schetsen zijn uitgewerkt in een klei model, met deze modellen heb ik uiteindelijk een onderzoek gedaan van welke het beste werd ontvangen.

Final Concept Schets

Het uiteindelijke ontwerp van de controller, althans wat het ongeveer moest worden. Onderaan deze pagina is een Vimeo filmpje te zien van hoe het prototype werkt.

Used Programs:

  • Visual Studio (C++)
  • Adobe Photoshop
  • Pen en Papier
  • Arduino IDE