Weather Box

Final concept schets van de box. De box is eigenlijk een klein klokje, maar het is ook mogelijk om bepaalde data op te vragen, zoals bijvoorbeeld het weer. De focus ligt hier vooral op het UI design van het weer gedeelte, en niet op de vormgeving van de klok/ andere apps.

UI Walkthrough

Een voorbeeld GIF van hoe het UI zou moeten werken.

De dagen van de week

In de gif Walkthrough zijn deze icoontjes te zien het weekoverzicht. Ik wou op een simplistisch manier laten zien hoe de komende dagen eruit gaan zien. Deze bubbel techniek werkt als volgt: de eerste witte bol betekent dat we het over morgen hebben, en elke witte bol daarna is een dag extra. Zo is het mogelijk om 7 dagen in de “toekomst” te kijken d.m.v. de bollen.

Weersomstandigheden

De simplistische style heb ik proberen door te trekken naar de icoontjes om de weersomstandigheden aan te geven. De filosofie ervan moest zijn dat het icoontje direct te begrijpen is zonder enige verwarring bij de consument.

Wat kon er eventueel beter:

  • Meer detail, minder “flat”
  • Hoe hard gaat het regenen en wanneer?
  • Wanneer schijnt de zon en wanneer niet?

Dit zijn meeneem puntjes voor de toekomst.

Klok Ontwerp

Toch gaat het nog even over de vormgeving van de klok. Ik wou de klok klein maar fijn ontwerpen, met daarnaast een nadruk op kleuren om het zo de mogelijkheid te geven om hem te personaliseren.

De minimalistische maar kleurrijke vormgeving is aantrekkelijk voor jong en oud. Maar daarbij wil ik graag wel zeggen dat de doelgroep waarop ik mijn focus heb gelegd meer bij jong ligt dan bij oud.

Used Programs:

  • Autodesk Maya
  • Autodesk VRay (rendering software)
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Illustrator
  • Pen en Papier