NFC Kids reader

NFC Kids Reader. Voor een project op school moesten wij het interessant maken voor kinderen om door een museum te lopen. Wij hebben geprobeerd dit interessant te maken d.m.v. een NFC lezer om de nek te hangen waarbij kinderen extra informatieve feitjes krijgen en soms een kleine “mini”-game kunnen spelen bij bepaalde kunststukken.

De eerste schetsen voor het ontwerp. De vastgestelde doelgroep waren kinderen van 8 tot 16 jaar. Ik wou het ontwerp zo eenvoudig mogelijk maken door er zo min mogelijk knoppen op te ontwerpen. Aangezien onze doelgroep moest deze controller ook hufterproef zijn.

Final concept schets van het ontwerp. Er zit maar één knop op het ontwerp en die zit gericht naar de persoon toe, dit is speciaal zo gedaan omdat kinderen dan niet zomaar de knop in blijven drukken, en als ze de knop wel willen indrukken moeten ze hem wel met beide handen vasthouden/er direct naar kijken.

Verder is hier ook een kleuren palette vastgesteld.

First 3D Print

Dit was voor mij de eerste keer 3D printen en zoals dat hiernaast te zien is, ging dat niet heel voorspoedig, zo kwamen er veel bubbels in het plastic en had ik de instellingen niet goed ingesteld. Gelukkig heb ik dat probleem hedendaags niet meer.

A.1 is het onderstuk van het bakje, dat uit twee delen bestaat.

Knop

De knop maakt een groot deel uit van het ontwerp, zo is die expres groot ontworpen en prominent geplaatst (al is het op de onderkant) om het aantrekkelijk en vriendelijk te laten ogen.

Internals

We hebben er zoveel mogelijk technologie in proberen te stoppen. Zo is het mogelijk om NFC compatible objecten in te scannen waardoor er extra informatie zichtbaar wordt op het schermpje.

Parts:

  • Nokia 3310 scherm voor informatie.
  • Arduino Nano.
  • Batterij pack voor portability.
  • NFC reader.

Final Design

Het uiteindelijke ontwerp. Zo is hier het Nokia schermpje goed te zien, en ook de gekozen kleuren palette.

Aandachtspunten:

  • Het uiteindelijk ontwerp mocht kleurrijker.
  • Niet erg klein.
  • Geen kleurenscherm waardoor er niet veel aandacht aan gegeven wordt.

Used Programs:

  • Autodesk Maya
  • Adobe Illustrator
  • Arduino IDE