Stick IT

Stick IT, is een interactieve manier om met de omgeving om je heen muziek te maken tevens was dit ook mijn eerste (Arduino) project voor de HKU. Ik wou namelijk graag een muziek instrument maken dat zichzelf kon aanpassen aan het weer en omstandigheden, bijvoorbeeld dat als het regent de tonen droeviger werden en als de zon schijnt Caribbean muziek maakte.

Stick IT houdt rekening met de Temperatuur en Vochtigheid om de toonhoogte te bepalen.

Early Prototype

Hiernaast is het eerste prototype afgebeeld. Het originele idee had namelijk vier grote toetsen en moest er uiteindelijk uitzien als een soort piano toetsenbord. Al snel kwam ik in de problemen met de kabels, en de dikheid van de printplaat.

Hierdoor ben ik opnieuw gaan schetsen/nadenken en ben ik van het idee van een piano afgestapt.

De Muziek Toetsen

Dit is het uiteindelijke ontwerp geworden van de toetsen die bovenop de kist zichtbaar zijn. De knoppen zijn uit 3 lagen opgebouwd (Zie instructables link voor verdere uitleg, of de slideshow onderop deze pagina) met op de bovenste laag de knop, daaronder de printplaat met resistors.

De middelste knop (het wolkje) is bedoeld om te switchen van geluiden.

Stick IT Key

Het sleutelwolkje dat hiernaast is afgebeeld is de manier om met voorwerpen muziek te maken. De manier hoe dit werkt gaat als volgt: Steek of hou de sleutel tegen het voorwerp aan waarmee je muziek wilt maken, dit kan bijvoorbeeld een paal op straat zijn, een bloempot met bloemen of zelfs een kopje thee.

Ontdek! Want alles om je heen geeft een ander geluid terug.

Resultaat

Al met al was ik tevreden met het eindresultaat (cijfer 9,5), maar als ik nu zo terugkijk zou ik het veel kleiner hebben ontworpen en met een grotere focus op het draagbare aspect.

Used Programs:

  • Arduino IDE
  • Adobe Illustrator
  • Lasercutter Software